Onze visie

_DSC3761aHet gaat er niet om de beste prestatie te leveren, maar wel om te leren om op een evenwichtige manier om te gaan met jezelf, met andere kinderen en
volwassenen. Dat is mijn opvatting. Daarom onderscheidt onze judoclub zich in het bijzonder van andere. Het is tegenwoordig voor kinderen niet altijd even makkelijk.

Veel kinderen kunnen slecht luisteren, stil zitten of stil zijn. Vaak kunnen zij niet anders dan op een luidruchtige manier de aandacht op zichzelf vestigen, door zich stoer voor te doen. Wij krijgen ook kinderen binnen van wie de ouders vertellen dat ze op school gepest of geslagen worden. Deze kinderen voelen zich op straat of op school onveilig: ze overschreeuwen dit of raken in een isolement.

Wij leren de kinderen vanaf 3 jaar spelenderwijs, door middel van judo, wat discipline is. Voor mij staat vast dat elk kind behoefte heeft aan regels en houvast. Ik zie ze in mijn lessen na verloop van tijd steviger op hun benen staan, zich vrijer durven bewegen. Na een training van een maand of drie vertonen de kinderen een betere motoriek en durven meer.

Mijn overtuiging is dat mijn trainingen in die zin een therapeutische werking hebben. Het draait bij ons niet om de kampioen, maar om het plezier met elkaar en met jezelf. Het kind dat na verloop van tijd een andere uitstraling krijgt verdient bij mij een prijs. Een kind dat lichamelijk in staat is om zijn evenwicht te behouden, dat leert om stevig op zijn benen te staan, is een gelukkig kind. Daar gaat het in het leven om. Uit eigen ervaring weet ik dat kinderen net jonge honden zijn. Het is een kunst om daar mee om te gaan.

De judoschool beschikt over twee gediplomeerde en zeer ervaren judo leraren en vier gediplomeerde scheidsrechters waarmee wij proberen deze professionele, gezellige en leerzame omgeving te creëren. Een veilige en vertrouwde omgeving die kinderen in de gelegenheid stelt zich zodanig te ontwikkelen dat zij zich zeker en sterk voelen om mee te doen aan zowel regionale als nationale wedstrijden.

Ervaring heeft ons dan ook geleerd dat deze manier van les geven ertoe leidt dat kinderen vanzelf prijzen gaan behalen, en wel met behaald succes op hoog niveau. De judoschool beschikt dan naast de lessen zelf ook onder andere over een selectie training waarbij de gelegenheid wordt gegeven aan die judoka’s die intensiever willen en kunnen trainen om op top niveau te kunnen meedoen en te presteren.

Tevens wordt elke judoka, van elk niveau, bij elke wedstrijd persoonlijk begeleid/gecoached door de leraren. Bekijk het overzicht van de lessen die de judoschool verzorgt en kom gerust langs voor een proefles. Kijk voor meer informatie hierover onder de navigatie kopjes lessen en contact.